زوميت
فناوري

در دنياي امروز و با افزايش روزافزون محبوبيت ارزهاي ديجيتال، منابع يادگيري مفاهيم مرتبط با اين ارزها هم در حال افزايش است. كافي است همين حالا عبارت «بيت كوين چيست» يا «بلاك چين چيست» را در اينترنت جست‌وجو كنيد؛ خواهيد ديد كه صدها مقاله و ويديوي آموزشي مختلف و رايگان وجود دارد، كه هريك به‌ زبان خود مفاهيم بيت كوين و ارزهاي ديجيتال را براي شما تشريح مي‌كنند. علاوه بر اين، دوره‌هاي آموزشي بسياري هم هستند كه به‌صورت حضوري و يا آنلاين، اين مفاهيم را به شما آموزش مي‌دهند.

اما در اين بين، هنوز هم يكي از ارزشمندترين منابع «كتاب» است. فرقي نمي‌كند كه به‌تازگي با صنعت بلاك چين و ارزهاي ديجيتال آشنا شده باشيد يا توسعه‌دهنده‌اي باسابقه باشيد كه قصد دارد در مورد اين فناوري اطلاعات بيشتري كسب كند. در هر صورت، كتاب يكي از بهترين منابعي است كه براي يادگيري مي‌توانيد به آن مراجعه كنيد.

البته اين مسئله به موضوعي كه مي‌خواهيد در مورد آن تحقيق كنيد هم بستگي دارد. برخي از مفاهيم اين حوزه، به‌طور مرتب تغيير مي‌كنند و به‌روز مي‌شوند. به‌‌عنوان مثال، اخبار و اطلاعات مربوط به فناوري خيلي زود منسوخ مي‌شوند و اعتبار خود را از دست مي‌دهند. واضح است كه مطالعه كتاب براي كسب اطلاعات در اين موارد مناسب نيست.

اما بخش‌هايي مانند تاريخچه، حقايق و مفاهيم بنيادين مربوط به فناوري بلاك چين، اموري اساسي هستند كه گذر زمان هم از تازگي آنها نمي‌كاهد. كتاب‌ها براي يادگيري موضوعات اين‌چنيني فوق‌العاده‌اند. آموزشي كه يك كتاب مي‌تواند به شما بدهد، خيلي عميق‌تر از مقاله‌اي است كه در چند صفحه خلاصه شده است. به همين منظور، در اين مقاله ۶ كتاب را به شما معرفي خواهيم كرد كه با آنها مي‌توانيد مفاهيم اصلي حوزه ارزهاي ديجيتال را ياد بگيريد. اين كتاب‌ها مي‌توانند براي هر شخصي و با هر سطحي از دانش و سواد بلاك چين و ارزهاي ديجيتال مفيد باشند.

بيشتر بخوانيد:كسب سودهاي معاملاتي

 

۱. «يك ساتوشي» نوشته محمد آذرنيوار و نيما ملك‌پور

 

عنوان: يك ساتوشي؛ راهنماي ورود به دنياي بيت كوين، اتريوم و ارزهاي ديجيتال براي مبتدي‌ها
نويسندگان: محمد آذرنيوار، نيما ملك‌پور
سال انتشار: ۱۳۹۹

امروزه ده‌ها كتاب آموزش ارز ديجيتال درباره بيت كوين و ارزهاي ديجيتال، به زبان‌هاي گوناگون نگارش يا ترجمه‌ شده‌اند و به‌راحتي در دسترس مخاطبان هستند؛ اما در اين ميان، همواره جاي خالي كتابي كه با توجه به نيازها و دغدغه‌هاي جامعه مخاطبان فارسي‌زبان ارزهاي ديجيتال نگارش شده باشد، حس مي‌شد.

كتاب يك ساتوشي، اولين تلاش جدي براي آموزش مفاهيم بيت كوين و ارزهاي ديجيتال به زبان فارسي است كه كاملاً متناسب با ذائقه كاربران ايراني و دغدغه‌هاي آنها به رشته تحرير درآمده است. نويسندگان اين كتاب، محمد آذرنيوار، سردبير وب‌سايت ارزديجيتال و نيما ملك‌پور، مدير بخش تحقيق و توسعه ارزديجيتال هستند كه از سال ۱۳۹۶ تاكنون، به‌طور جدي به آموزش در اين حوزه مشغول بوده و با پرسش‌ها، نيازها و ريسك‌هاي سرمايه‌گذاري در ميان كاربران ايراني كاملاٌ آشنا هستند.

هدف اصلي يك ساتوشي، كمك به افراد مبتدي براي آغاز فعاليت و سرمايه‌گذاري در حوزه ارزهاي ديجيتال است و همان‌ طور كه در مقدمه آن مي‌خوانيم «يك ساتوشي تلاشي براي راهنمايي افرادي است كه تنها در حد شنيدن واژه بيت‌كوين يا دنبال‌كردن قيمت ارزهاي ديجيتال با اين فناوري آشنا هستند.» علاوه بر افراد مبتدي، آموزش‌ها و توضيحات جامع اين كتاب ۳۰۰ صفحه‌اي مي‌تواند براي افراد پرسابقه در اين فضا هم مناسب باشد و به تكميل دانسته‌هايشان كمك كند.

سعي اين كتاب، بر آن است كه مفاهيم ابتدايي و هر‌آنچه را كه براي ورود به دنياي بي‌انتهاي ارزهاي ديجيتال و بلاك چين به آن نياز داريد، پوشش دهد. اين توضيحات از تاريخچه پول آغاز مي‌شود و به اختراع نبوغ‌آميز ساتوشي ناكاموتو در قرن بيست و يكم مي‌رسد. در ادامه كتاب، مفاهيم گسترده‌تري مانند بلاك چين و دستاوردهاي انقلاب بيت كوين، بيشتر بررسي شده‌ و در بخش‌هاي پاياني، ابزارها و دانش لازم براي سرمايه‌گذاري و ورود به بازار ارزهاي ديجيتال، به‌طور كامل معرفي شده است.

يك ساتوشي با محوريت آموزش كاربردي نوشته شده است تا خوانندگان پس مطالعه كتاب، قادر به خريد و نگهداري ارزهاي ديجيتال باشند و حتي با اصول اوليه معامله ارزهاي ديجيتال و ويژگي‌هاي اين بازار نيز آشنا شوند.

 

۲. «دارايي‌هاي رمز‌نگاري‌شده» نوشته كريس بورنيسك و جك تاتار

 

عنوان انگليسي: Cryptoassets: The Innovative Investor’s Guide to Bitcoin and Beyond
نويسندگان: كريس بورنيسك (Chris Borniske) و جك تاتار (Jack Tatar)
سال انتشار: ۲۰۱۷
ترجمه فارسي: دارد
عنوان فارسي: دارايي‌هاي رمز‌نگاري‌شده؛ راهنماي جامع و نوآورانه براي سرمايه‌گذاران در بيت‌كوين و رمزارز‌هاي ديگر

اين كتاب راهنما كه محصول همكاري كريس بورنيسك، يكي از شركاي شركت سرمايه‌گذاري ارز ديجيتال پلِيس‌هولدر كپيتال (Placeholder Capital) و جك تاتار، نويسنده مشهور در حوزه امور مالي فردي است، مباني اوليه سرمايه‌گذاري روي بيت كوين و ساير دارايي‌هاي ديجيتال را توضيح مي‌دهد.

كتاب دارايي‌هاي رمز‌نگاري‌شده نكات بسيار كاربردي و جالبي را در مورد نحوه ارزش‌گذاري دارايي‌هاي ديجيتال، نحوه تعيين زمان مناسب براي سرمايه‌گذاري و نحوه برخورد با حباب‌هاي قيمت و جنون بازار به خواننده ارائه مي‌دهد.

آرتور لفِر (Arthur Laffer)، يكي از اعضاي هيئت مشاوره سياست‌هاي اقتصادي در زمان رياست‌جمهوري رونالد ريگان درباره اين كتاب مي‌گويد:

 

۲. «انقلاب بلاك چين» نوشته دان و الكس تپسكات

 

عنوان انگليسي: Blockchain Revolution
نويسندگان: دان تپسكات (Don Tapscott) و الكس تپسكات (Alex Tapscatt)
سال انتشار: ۲۰۱۶
ترجمه فارسي: دارد
عنوان فارسي: انقلاب بلاك چين؛ چطور فناوري پشت بيت كوين، پول، كسب‌وكار و جهان را تغيير مي‌دهد

دان تپسكات و الكس تپسكات كه پدر و پسري متخصص در حوزه بلاك چين هستند، در اين كتاب بررسي كرده‌اند كه چگونه فناوري بلاك چين مي‌تواند همه سيستم‌هاي جهان را تحت‌تأثير قرار دهد.

بلاك چين يكي از فناوري‌هاي بنياديني است كه در تمام كتاب‌هاي مربوط به ارزهاي ديجيتال موردبررسي قرار گرفته (و يا دست‌كم مرور كوتاهي بر آن انجام شده است). تقريباً همه ارزهاي ديجيتالي كه ما مي‌شناسيم، مبتني بر بلاك چين هستند. بدون بلاك چين، ادامه فعاليت اين ارزها ممكن نيست؛ اما عكس اين مسئله صحيح نيست. به‌بيان ديگر، كاربردهاي بلاك چين بسيار گسترده است و به‌هيچ‌وجه محدود به ارزهاي ديجيتال نيست.

تپسكات‌ها در اين كتاب روي ساير كاربردهاي بلاك چين هم تمركز كرده‌اند؛ كه از ميان آنها مي‌توان به مدل‌هاي جديد كسب‌وكار كه با استفاده از اين فناوري ممكن است ايجاد شوند، احياي حقوق هنرمندان در عرصه موسيقي، انجام رأي‌گيري و اجراي بهتر دموكراسي اشاره كرد. در يك كلام، همان طور كه از عنوانش پيداست، اين كتاب بيشتر در مورد بلاك چين است تا بيت كوين يا ارزهاي ديجيتال.

 

۳. «استاندارد بيت كوين» نوشته سيف‌الدين آموس

 

عنوان انگليسي: The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking
نويسندگان: سيف‌الدين آموس (Saifedean Ammous)
سال انتشار: ۲۰۱۸
ترجمه فارسي: دارد
عنوان فارسي: استاندارد بيت كوين: جايگزيني غيرمتمركز براي بانكداري مركزي

سيف‌الدين آموس يكي از اقتصاددان‌هاي برجسته عصر حاضر است. او در اين كتاب، كاربردهاي بيت كوين را به‌صورت واقع‌گرايانه و از ديد يك اقتصاددان بررسي مي‌‌كند. به‌بيان ديگر، او توضيح مي‌دهد كه در فلسفه پول و ارز، بيت كوين چه جايگاهي دارد و در آينده و با توسعه عصر ديجيتال، بيت كوين چه شكلي پيدا خواهد كرد.

آموس معتقد است كه در سيستم مالي بين‌المللي كه روزبه‌روز پيچيده‌تر مي‌شود، بيت كوين مي‌تواند نقش يك ذخيره ارزش را ايفا كند. مخاطب اين كتاب كساني هستند كه به‌صورت جدي در مورد آينده و اتفاقات آن فكر مي‌كنند؛ انديشمنداني كه دغدغه چگونگي تغيير ماهيت اقتصاد در دهه‌ها و قرن‌هاي آتي را دارند و مشتاقند بدانند كه آيا ارزهاي ديجيتالي مانند بيت كوين خواهند توانست به استاندارد آينده تجارت جهاني تبديل شوند يا خير.

۴. «عصر ارز ديجيتال» نوشته پل ويگنا و مايكل جِي كِيسي

 

عنوان انگليسي: The Age of Cryptocurrency: How Bitcoin and the Blockchain Are Challenging the Global Economic Order
نويسندگان: پل ويگنا (Paul Vigna) و مايكل جِي كِيسي (Michael G. Casey)
سال انتشار: ۲۰۱۵
ترجمه فارسي: ندارد

پل ويگنا و مايكل جي كيسي، خبرنگاران نشريه سرشناس «وال استريت ژورنال» هستند. آنها در اين كتاب تلاش كرده‌اند سيستم مالي فعلي ما كه بر پايه پول نقد، بانك‌ها، دسته‌چك‌ها، طلا و كارت‌هاي اعتباري مي‌چرخد را با جهاني مقايسه كنند كه بر مبناي پول ديجيتال اداره مي‌شود.

كتاب عصر ارز ديجيتال با حكايت زني در افغانستان آغاز مي‌شود كه از حساب بانكي بي‌بهره است و تنها به ارزهاي ديجيتال دسترسي دارد. اين كتاب توجه زيادي را به خود جلب كرده و نقد و بررسي‌هاي بسياري در مورد آن وجود دارد. به‌عنوان مثال، وبسايت فورچن (Fortune) نقدي را در مورد آن منتشر كرده كه در آن عنوان شده، نويسندگان اين كتاب تلاش دارند تغييري را نشان دهند كه اين فناوري نوين مي‌تواند در دنيا و در زندگي انسان‌ها ايجاد كند. نيويورك تايمز (New York Times) نيز در مطلبي در خصوص اين كتاب مي‌نويسد:

 

۵. «فناوري‌هاي ارز ديجيتال و بيت كوين» نوشته آرويند نارايانان

 

عنوان انگليسي: Bitcoin and Cryptocurrency Technologies: A Comprehensive Introduction
نويسندگان: آرويند نارايانان (Arvind Narayanan)، جوزف بونو (Joseph Bonneau)، ادوارد فِلتِن (Edward Felten)، اندرو ميلر (Andrew Miller) و استيون گُلدفِدِر (Steven Goldfeder)
سال انتشار: ۲۰۱۶
ترجمه فارسي: ندارد

آرويند نارايانان كه استاديار دانشگاه پرينستون است به همراه سه همكار ديگر خود، موضوع بلاك چين و ارزهاي ديجيتال را به‌طور كامل بررسي كرده‌اند. اين كتاب به‌قدري مباحث مربوط به ارزهاي ديجيتال را عميق و با جزئيات توضيح مي‌دهد كه به هنگام خواندن آن ممكن است نياز باشد يادداشت‌‌برداري كنيد. به‌عنوان مثال، موضوعاتي همچون توابع هش و علم رمزنگاري، به‌طور مفصل در اين كتاب توضيح داده شده‌اند. علاوه بر اين، كتاب فناوري‌هاي ارز ديجيتال و بيت كوين حاوي نمودارهايي است كه به خواننده كمك مي‌كند تا موضوعات عنوان‌شده را راحت‌تر درك كند.

لازم‌ به‌ ذكر است كه نويسنده اين كتاب، يك دوره آنلاين در خصوص فناوري‌ ارزهاي ديجيتال را هم به‌صورت رايگان روي وب‌سايت كورسِرا (Coursera) قرار داده است. اين دوره، به‌نوعي تكميل‌كننده كتاب فناوري‌هاي ارز ديجيتال و بيت كوين است و براي هر فصل، ويديوهاي آموزشي جداگانه‌اي را در نظر گرفته است. علاوه بر اين، تمرين‌هايي براي برنامه‌نويسي، بخشي براي حل مشكلات مربوط به تمرين‌ها و اسلايدهاي سخنراني هم در آن ديده مي‌شود.

بنابراين خواه شما يك دانشجو باشيد و خواه يك توسعه‌دهنده نرم‌افزار، يك كارآفرين حوزه فناوري يا يك پژوهشگر علوم رايانه، اين كتاب معتبر و جامع براي شما مناسب است و هر آنچه را كه بايد در مورد پول جديد جهاني بياموزيد در اختيار شما قرار مي‌دهد. 

كتاب فناوري‌هاي ارز ديجيتال و بيت كوين با تاريخچه بيت كوين و ارزهاي ديجيتال آغاز مي‌شود و سپس فرايند توسعه اين فناوري را بررسي مي‌كند. پس از آن، اين كتاب مباني كاربردي و اوليه‌اي را توضيح مي‌دهد كه براي ايجاد نرم‌افزارهايي ايمن كه بتوانند با شبكه بيت كوين تعامل داشته باشند ضروري هستند. علاوه بر آن، روش‌هايي براي پياده‌سازي ايده‌هاي شبكه بيت كوين در پروژه‌هاي شخصي هم در اين كتاب پوشش داده شده‌اند. موضوعاتي از قبيل تمركززدايي، روند استخراج، سياست‌هاي شبكه بيت كوين، فضاي ارزهاي ديجيتال و آلت‌ كوين‌ها، آينده بيت كوين و بسياري موارد ديگر، از جمله مباحث مطرح‌شده در اين كتاب هستند.

كتاب فناوري‌هاي ارز ديجيتال و بيت كوين را مي‌توان يك منبع پايه‌اي براي يادگيري فناوري‌هاي جديد ارز ديجيتال دانست.

 
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/29  ] [ ۱۱ ] [ zoomit ] [ ]

اين روزها تنور ارزهاي ديجيتال، داغِ داغ است. افراد زيادي به دنبال سرمايه گذاري در ارز ديجيتال هستند. هر كس از هر كجاي دنيا مي‌تواند با قبول ريسك سرمايه گذاري، بخشي از دارايي خود را وارد بازار ارزهاي ديجيتال كرده و به معامله مشغول شود. ارزهاي ديجيتال يك كلاس دارايي جديد و هيجان‌انگيز را به وجود آورده‌اند. اما اين بدان معنا نيست كه راه ما از آموزش و تحليل جدا شده است. در واقع، بايد براي ورود، ماندگاري و درك سازوكار اين سيستم، آستين‌ها را بالا بزنيم و با كمك تحقيق و استفاده از منابع موجود در مسير آموزش ارز ديجيتال قدم برداريم. در اين قسمت از خانه سرمايه، نگاهي گسترده به اصلي‌ترين مفهوم‌هاي ارزهاي ديجيتال مي‌اندازيم. اگر قصد ورود به بازار رمز ارزها را داريد، اين مقاله را از دست ندهيد.

آموزش ارز ديجيتال

مانند هر روش آموزشي ديگر، لازم است معرفي و آموزش ارز ديجيتال را با توضيح مفاهيم اوليه آن شروع ‌كنيم:

ارز ديجيتال چيست؟

ارز ديجيتال پول مجازي، رمزنگاري‌شده، غيرمتمركز و مبتني بر فناوري بلاك چين است. يكي از اصلي‌ترين ويژگي‌هاي رمز ارزها اين است كه توسط هيچ مرجع مركزي صادر نشده و دولت‌ها در مديريت و حفظ آن‌ها دخالتي ندارد.

ممكن است با محبوب‌ترين كوين‌ها، يعني بيت كوين و اتريوم آشنا باشيد، اما جالب است بدانيد كه امروزه بيش از 5000 رمز ارز مختلف در گردش هستند.

بسياري از افراد همانند ساير بازارهاي سرمايه‌گذاري (بورس، فلزات گران‌بها و…)، ارزهاي ديجيتال را راهي كوتاه براي رسيدن به سودهاي كلان مي‌دانند. بااين‌حال، بد نيست بدانيد ارزهاي رمزنگاري‌شده مبتني بر سيستمي هستند كه بر اساس آن امكان پرداخت امن به‌صورت آنلاين فراهم است، بنابراين مي‌توانيد براي خريد كالا و خدمات مختلف از انواع ارزهاي ديجيتال استفاده كنيد.

ارزهاي رمزنگاري ‌شده بر پايه سيستمي هستند كه بر اساس آن امكان پرداخت امن به‌ صورت آنلاين فراهم شده است. بنابراين مي‌توانيد حتي براي خريد كالا و خدمات مختلف از انواع ارزهاي ديجيتال استفاده كنيد.

گذشته از اين، تمام معاملات رمز ارزها توسط قدرت محاسباتي بسيار بالا تاييد مي‌شود و نسبت به ساير روش‌هاي سنتي، هزينه معاملاتي در آن بسيار كم است.

معرفي بيت كوين

«بيت كوين» كه به آن «BTC» نيز گفته مي‌شود، اولين پروژه موفق ارز ديجيتال است كه در ژانويه 2009 ايجاد شد. ايده اصلي اين رمز ارز در وايت پيپر بيت كوين توسط فرد يا گروهي ناشناس به نام «ساتوشي ناكاموتو» ارائه شد. بيت كوين يك فناوري متن‌باز (Open Source) است؛ يعني هيچ فردي مالك يا كنترل‌كننده آن نيست. بنابراين، كد منبع آن در اختيار همه مردم جهان قرار گرفته است و هر كسي مي‌تواند آن را بررسي و ويرايش كرده و در بهبود و توسعه آن شركت كند.

بيت كوين نه ‌تنها اولين ارز ديجيتال است، بلكه به ‌عنوان محبوب‌ترين و با ارزش‌ترين آن‌ها نيز شناخته مي‌شود. تا تاريخ 1 مارس 2021 بيش از 6/18 ميليون بيت كوين در گردش بوده و ارزش كل بازار آن حدود 927 ميليارد دلار برآورد شده است.

در معاملات اين رمز ارز از فناوري همتا به همتا استفاده مي‌شود؛ يعني زماني كه دو نفر با يكديگر معامله مي‌كند، هيچ بانك يا مركزي به‌عنوان واسط و يا شخص ثالث ميان آن‌ها وجود ندارد.

بيت كوين نه‌تنها اولين ارز ديجيتال است، بلكه به‌عنوان محبوب‌ترين و باارزش‌ترين آن‌ها نيز شناخته مي‌شود. تا تاريخ 1 مارس 2021 بيش از 6/18 ميليون بيت كوين در گردش بوده و ارزش كل بازار آن حدود 927 ميليارد دلار برآورد شده است.

آلت كوين چيست؟

پس از موفقيت بيت كوين؛ ارزهاي ديجيتال ديگر باهدف رقابت با آن طراحي و وارد بازار شدند. به ساير ارزهاي ديجيتال آلت كوين گفته مي‌شود.AltCoin در لغت از دو كلمه Alternative و Coin تشكيل‌شده و به معناي سكه جايگزين است. برخي از آلت كوين‌ها عبارت‌اند از: Ethereum، Peercoin، Litecoin، Cardano و EOS.

با وجود ويژگي‌هاي مشتركي كه ميان آلت كوين‌ها و بيت كوين ديده مي‌شود در برخي جنبه‌ها با يكديگر متفاوت هستند. مثلا عده‌اي از آلت كوين براي توليد «بلاك» يا «اعتبار سنجي از سازوكار اجماع متفاوتي نسبت به بيت كوين» استفاده مي‌كنند. اين رمز ارزها با ارائه قابليت‌هاي جديد و اضافه مانند «قراردادهاي هوشمند» و «نوسانات قيمت» سعي دارند با بيت كوين رقابت كنند.

از آنجايي ‌كه آلت كوين‌ها برگرفته از بيت كوين هستند، قيمت آن‌ها نيز از بيت كوين پيروي مي‌كند. با اين‌ حال، كارشناسان فكر مي‌كنند كه با بلوغ اكوسيستم‌هاي سرمايه‌گذاري ارزهاي ديجيتال و توسعه بازارهاي جديد در آينده، حركت قيمت آلت كوين‌ها مستقل از سيگنال‌هاي معاملات بيت كوين خواهد شد.

در حال حاضر ارزش كل ارزهاي ديجيتال حدود 5/1 تريليون دلار است و بيت كوين 60% از ارزش كل بازار را در اختيار دارد.

 

بلاك چين و فناوري به‌كار رفته در آن

بلاك چين به معناي زنجيره‌اي از بلاك‌ها است. اطلاعات در بلاك‌هاي مجزايي ذخيره‌شده و پس از پر شدن، به زنجيره بلاك‌هاي قبلي اضافه و متصل مي‌شود. به‌اين‌ترتيب اطلاعات به ترتيب زماني به يكديگر متصل مي‌شوند. درواقع مي‌توان گفت بلاك چين نوع خاصي از پايگاه داده‌ است و تفاوت اصلي آن با يك پايگاه داده معمولي نحوه ذخيره اطلاعات در آن است.

جالب اينجا است كه مي‌توان اطلاعات مختلفي را در بلاك چين ذخيره كرد؛ اما تاكنون رايج‌ترين كاربرد آن، استفاده به‌ عنوان دفتر معاملات بوده است. بلاك چين از متدهاي سازمان ‌يافته‌اي براي اطمينان از يكپارچگي داده‌هاي معاملاتي استفاده مي‌كند و از بخش‌هاي اساسي بسياري از رمز ارزها است.

در بيشتر ارزهاي ديجيتال از بلاك چين به‌ صورت غيرمتمركز استفاده مي‌شود. بنابراين، داده‌هاي وارد شده – يعني همان اطلاعات تراكنش‌ها – در اين نوع بلاك چين‌ها‌ غير قابل ‌حذف و ويرايش هستند. در واقع، همه اطلاعات يا معاملات، به‌ صورت دائمي در آنها ثبت مي‌شود و براي همه افراد، قابل ‌مشاهده هستند.

برخي از كارشناسان باور دارند كه بلاك چين و فناوري‌هاي مرتبط با آن باعث اختلال در بسياري از صنايع مثلا امور مالي و حقوقي خواهند شد.

منظور از ماينينگ ارزهاي ديجيتال چيست؟

همان‌طور كه تا به اينجا مشخص شد ارزهاي رمزنگاري‌شده پول‌هاي ديجيتالي هستند كه مانند ساير ارزهاي سنتي (ارز فيات) توسط بانك‌هاي مركزي كشورها چاپ نمي‌شوند. تنها راه ايجاد سكه‌هاي بيشتر و جديد استخراج يا ماينينگ آن‌ها است.

هر بار كه رمز ارزي خريدوفروش مي‌شود، اطلاعات مربوط به معامله در بلاك چين ذخيره مي‌گردد. بنابراين سابقه همه تراكنش‌ها در بلاك چين وجود دارد؛ اما براي آنكه تراكنش‌ها و معاملات انجام ‌شده معتبر باشند، بايد درستي آن‌ها توسط كاربران ديگر شبكه – يعني همان ماينرها – تاييد شود. فرايند تاييد تراكنش‌ها از هزينه‌هاي اضافي جلوگيري مي‌كند و باعث يكپارچگي شبكه مي‌شود.

ماينينگ رمز ارز، فرايندي است كه در آن پس از تاييد تراكنش‌ها و انجام محاسبات رياضي (هش) از طريق رمز ارز بومي بلاك چين، به ماينرها پاداش داده مي‌شود.

در برخي موارد تعداد كل ارزهاي ديجيتال يك بلاك چين محدود است و همين موضوع باعث حفظ و افزايش ارزش رمز ارزها مي‌شود. مثلا تعداد كل بيت كوين‌هاي بلاكچين بيت كوين، 21 ميليون BTC بوده و تاكنون نزديك به 19 ميليون آن استخراج ‌شده است.

 

مبادلات و امنيت ارزهاي ديجيتال

براي خريد، فروش و مبادله ارزهاي ديجيتال لازم است در كنار آموزش ارز ديجيتال و يادگيري نحوه كاركرد آن‌ها از روش‌هاي ذخيره‌سازي و مبادلات آن نيز اطلاعاتي داشته باشيد. در ادامه به اين موارد مي‌پردازيم:

كيف پول چيست؟ چگونه بايد از آن استفاده كرد؟

كيف پول ارزهاي ديجيتال، راهي براي ذخيره و بازيابي رمز ارزها است. شايد شيوه ذخيره رمز ارز در كيف پول را مانند ذخيره‌سازي فولدرهاي موجود در كامپيوتر تصور كنيد؛ اما در حقيقت، اطلاعات ذخيره ‌شده در كيف پول به محل رمز ارز شما در بلاك چين اشاره دارد.

كيف پول ديجيتالي مي‌تواند يك دستگاه فيزيكي، نرم‌افزار، اپليكيشن، وب‌سايت آنلاين يا همان سرويس ارائه ‌شده توسط صرافي‌هاي مبتني بر رمز ارز باشد.

انواع كيف پول ديجيتالي و آموزش ساخت كيف پول ارز ديجيتال

  1.  كيف پول گرم:

مانند ساير نرم‌افزارهاي موبايل و كامپيوتر قابل دانلود بوده و مستقيم به اينترنت متصل مي‌شود.

مزاياي كيف پول گرم:

    • كيف پول گرم رايگان است و براي انجام معاملات روزانه گزينه مناسبي است.
    • معايب: به دليل اتصال مستقيم با اينترنت درخطر حمله سايبري و هكرها قرار دارد.
    • انواع: كيف پول دسكتاپ، موبايل و وب (صرافي‌ها).
    • مثال: كيف پول موبايلي:Trust wallet، Bitcoin Wallet، GreenAddress، Atomic Wallet، BitPay
    • كيف پول دسكتاپ: Atomic wallet، Bitcoin Core، BitPay، Electrum و Exodus
    • كيف پول وب‌سايت (صرافي): Coinbase، Binance و…
  1. كيف پول سرد:

كيف پول سرد يك وسيله كوچك، قابل‌حمل و شبيه به USB است. شما مي‌توانيد ارزهاي ديجيتال خود را در آن بارگيري و حمل كنيد.

مزاياي كيف پول سرد:

  • بهترين گزينه براي ذخيره طولاني‌مدت دارايي‌هاي ارزهاي ديجيتال است، چراكه دارايي‌ها به‌صورت آفلاين ذخيره‌شده و خطر هك وجود ندارد.
  • معايب: كيف پول سرد قيمت نسبتاً بالايي دارد. امكان مفقود شدن آن نيز وجود دارد.
  • مثال: شركت Trezor باقيمت 60 تا 200 دلار و شركت Ledger با حدود قيمت 60 تا 120 دلار.

 

نحوه استفاده از كيف پول ديجيتالي

كيف پول ارز ديجيتال با ذخيره كليدهاي خصوصي و عمومي امكان خريد ارزهاي ديجيتال را براي معامله‌گر فراهم مي‌كند. شما با كليد خصوصي كيف پول مي‌توانيد به‌ حساب خود دسترسي پيدا كرده و معامله كنيد يا اينكه رمز ارزهاي خود را به يك نوع رمز ارز ديگر يا ارز فيات تبديل كنيد.

زماني كه مي‌خواهيد رمز ارزي را خريداري يا به هر نحوي دريافت كنيد بايد ابتدا آدرس منحصر به‌ فرد تركيبي از حروف انگليسي (بزرگ و كوچك) و اعداد صادر شده توسط كيف پول را به فرد فرستنده وجه ارسال كنيد.

در واقع، آدرس كيف پول ديجيتالي مانند شماره ‌حساب بانكي شما در دنياي حقيقي عمل مي‌كند. به همين دليل همان‌طور كه انتشار شماره ‌حساب بانكي خطري ندارد، ارائه آدرس كيف پول ديجيتالي براي انجام فرايند انتقال وجه ضروري است و خطري براي امنيت دارايي شما ايجاد نمي‌كند.

آيا ارزهاي ديجيتال امن هستند؟

بلاك چين با داشتن فناوري پيچيده و فني كار را براي هكرها دشوار و تقريباً غيرممكن كرده است. با استفاده از الگوريتم‌ها و تكنيك‌هاي رمزنگاري مانند رمزگذاري منحني بيضوي، توابع هش، جفت كليد عمومي و خصوصي از اطلاعات بلاك چين و ورودي‌هاي بلاك محافظت مي‌شود.

اما الگوريتم اصلي امنيت بلاك چين «Proof of Work» يا اثبات انجام كار است كه معمولا آن را با عنوان «POW» مي‌شناسند. «POW» الگوريتم اصلي اجماع در شبكه بلاك چين است كه از آن براي تاييد تراكنش‌ها و توليد بلاك‌هاي جديد در زنجيره بلاك چين استفاده مي‌شود.

الگوريتم «POW» بر پايه محاسبات پيچيده رياضي بنا شده است. اين محاسبات پيچيده توسط كامپيوترهاي قدرتمند (ماينرها) انجام‌ مي‌شود و با حل محاسبات از شبكه پاداش دريافت مي‌كنند.

الگوريتم ديگري كه در تامين امنيت بلاك چين دخيل است «Proof of Stake»  يا «اثبات سهام» نام دارد. برخي از بلاك چين‌ها به‌گونه‌اي طراحي‌ شده‌اند كه كاربران مي‌توانند با خريد بخشي از رمز ارز بومي بلاك چين بخشي از سهام شبكه را خريداري كنند.

اين افراد، سهام خريداري‌ شده را به شبكه اختصاص مي‌دهند و بر اساس ارزش سهام و مدت‌زمان مسدود شدن آن در شبكه از طريق شركت در فرايند تاييد تراكنش‌ها، پاداش دريافت مي‌كنند.

علاوه بر امنيت بالاي فناوري بلاك چين، انجام تراكنش‌ها به يك فرايند احراز هويت دوعاملي نياز دارد.

مثلا براي شروع معامله ابتدا نام كاربري و رمز عبور خود را وارد كرده و پس ‌از آن بايد كد امنيتي ارسال ‌شده به ايميل يا خط تلفن همراه را وارد كنيد.

براي حفظ امنيت دارايي‌‌ها بايد سيستم احراز هويت دوعاملي كيف پول خود را فعال كرده و از رمز عبور مناسب استفاده كنيد. گذشته از اين نبايد رمز عبور و كليدهاي خصوصي و عمومي خود را در اختيار افراد ديگر قرار دهيد. پيشنهاد مي‌كنيم كه در جايي امن از آنها نگهداري كنيد.

امنيت كليدهاي خصوصي بسيار مهم است. چون هر كسي با دسترسي به كليد خصوصي مي‌تواند به پول ذخيره شده در كيف پول ديجيتالي شما دسترسي پيدا كرده و آن‌ها را به آدرس كيف پول خود منتقل كند.

يادتان باشد كه در بازار ارزهاي ديجيتال، هر سرمايه‌گذار مسئول محافظت از دارايي خود است. به اين معنا كه به دليل عدم وجود نهاد رسمي پشتيبان، در صورت سرقت يا گم شدن ارز ديجيتال، مسئوليت آن، گريبان شخص شما را مي‌گيرد.

 
 
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/29  ] [ ۰۷ ] [ zoomit ] [ ]

آموزش ارز ديجيتال و يادگيري تاكتيك هاي جديد در اين حوزه براي اطمينان از ايمن بودن سرمايه گذاري و كسب درآمد بالا ضروري است. با ظهور بيت كوين، اتريوم و ساير ارزهاي ديجيتال، تعداد فزاينده اي از مردم شروع به درك پتانسيل بالاي اين موضوع كرده اند. اما با افزايش اين علاقه، ابهام و سردرگمي زيادي در مورد اينكه ارز ديجيتال چيست و چگونه كار مي كند، به وجود مي آيد.

 

اين مطلب مقدمه اي بر دنياي ارز ديجيتال ارائه مي دهد و اهميت درك اصول اوليه آن را برجسته مي كند. ارز ديجيتال پيچيده است و به دانش در مورد فناوري بلاك چين، نوسانات بازار، استراتژي هاي سرمايه گذاري و موارد ديگر نياز دارد.

يك متخصص مي‌ تواند دانش و راهنمايي‌ هاي لازم براي درك مكانيك پيچيده ارز هاي ديجيتال را ارائه دهد و به شما كمك كند تا سرمايه ‌گذاري هوشمندانه ‌اي انجام دهيد كه درآمد بلند مدت به همراه دارد.

 

ادامه مطلب...

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/31  ] [ ۱۲ ] [ zoomit ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
امکانات وب